View unanswered posts | View active topics It is currently 28 Aug 2015, 12:27Reply to topic  [ 4 posts ] 
Glucozamina, condroitina si msm 
Author Message
Registered User
Registered User

Joined: 24 Sep 2010, 17:03
Posts: 83
Post Glucozamina, condroitina si msm
Acum de ceva timp m-au durut articulatiile de la un genunchi si am cumparat aceste medicamente sa le iau pt. ca am citit ca sunt bune pentru asa ceva.Dupa ce le-am cumparat cineva mi-a zis ca nu sunt bune ca sunt tanar si ca au efecte negative si nu am mai luat.Acuma le tin acolo ca suvenir.As vrea sa va intreb la ce ajuta, daca au contraindicatii si cand sa le iau.
Off topic:sper sa nu fie o problema ca am deschis doua topicuri unu dupa altu.


10 Oct 2010, 17:34
Profile E-mail
Moderator
Moderator

Joined: 17 Aug 2010, 12:05
Posts: 1647
Post Re: Glucozamina, condroitina si msm
Sunt doua probleme foarte diferite, nu e nici un deranj.
Suplimentele din aceasta categorie au o problema, testele clinice efectuate pe ele au dus la informatii contradictorii. Unele au evidentiat efecte reparatorii semnificative statistic, altele - nimic in plus fata de placebo. La aceasta ora exista discutii in comunitatea stiintifica despre motivul pentru care s-au produs aceste discrepante. Prima suspiciune care vine oricui in minte este ca testele care au indicat rezultate bune au fost "discret sponsorizate" pe din dos de firmele producatoare; totusi, o parte din ele sunt realizate in conditii de laborator, cu rezultatele verificabile si repetabile.
Problema probabila este ca nu au fost omogenizate bine loturile, adica, unii pacienti aveau forme de afectiuni care raspundeau bine, altii - afectiuni rezistente, desi, la prima vedere, toti pareau sa aiba acelasi fel de boala. S-a ajuns pana acolo incat se suspecteaza ca unele artroze/artrite sunt cauzate de fenomene infectioase cu germeni "lenti" si deci asta explica multe variatii mari in raspunsul la terapii. Am in familie un caz caruia, desi i-am zis (ca asa eram convins atunci, dupa prima aparitie de teste cu efect nediferit de placebo) "mai, exista indicii ca nu merge mai bine decat cu apa chioara". A perseverat sa ia glucozamina... i-au trecut durerile. Sigur, e un caz izolat, dar este un exemplu bun pentru faptul ca nu avem informatii complete, putem avea surprize.

_________________
Carpeli si confectii.


10 Oct 2010, 20:17
Profile E-mail WWW
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: 21 Sep 2010, 18:00
Posts: 209
Post Re: Glucozamina, condroitina si msm
Si eu am folosit glucozamina si m-a ajutat. Sau vreau eu sa cred ca m-a ajutat! :) Singura chestie e ca trebuia sa o iau in cure de cel putin 3 luni.
Am folosit si diferite concentratii (600 sau 1000 mg) si combinatii cu condroitina si MSM.
Am citit si parerile pro si contra de pe net dar intrebarea mea este, avem o alta alternativa pentru problemele articulare? Ceva suplimente naturale?
Ca e clar ca japitzele alea de producatori platesc testele astea...

_________________
Niciodata nu-ti abtine basinile. Ele circula pe sira spinarii inspre creier, si asa se nasc ideile de cacat!


12 Oct 2010, 17:25
Profile E-mail
Moderator
Moderator

Joined: 17 Aug 2010, 12:05
Posts: 1647
Post Re: Glucozamina, condroitina si msm
Solutia radicala pentru articulatii mari sunt preparatele de acid hialuronic, care practic inlocuiesc lichidul articular. Problema e ca trebuie injectate la locul faptei, ceea ce, pentru articulatiile mici, te face sa injuri rau. Beneficiul este efectul de cursa lunga (o injectie trimestrial amelioreaza, de exemplu, o artroza destul de severa chiar la un varstnic). Combinatia antiinflamatoare + glucozamina/condroitin sulfat + hialuronati intraarticular e un tratament mai complex, dar rar se ajunge la atatea intr-un caz obisnuit.

_________________
Carpeli si confectii.


12 Oct 2010, 22:26
Profile E-mail WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.